Ζωγραφική για αρχάριους

Τα υλικά της ζωγραφικής

Επιλέγουμε τα υλικά με τα οποία μας αρέσει να ζωγραφίσουμε. Είτε

Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε θα επιλέξουμε τα αντίστοιχα υλικά. Για παράδειγμα για άμμεσο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε ακουαρέλες ή παστέλ ενώ αν δεν μας απασχολεί ο χρόνος τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά ακόμα και λάδια. Η ιδιαιετερότητα της ακουαρέλας έγκειται στο ότι ο ζωγράφος πρέπει να είναι σύντομος και γρήγορος στην επιλογή του χρώματος γιατί με αυτό το υλικό δεν μπορούμε να σβήσουμε πράγματα , γι'αυτό οι πινελίές μας θα πρέπει να είναι ακριβείς.Είναι ένα υλικό για έμπειρους καλλιτέχνες και στο σχέδιο και στο χρώμα.

Τα υδατοχρώματα που προαναφέρθηκαν μας δίνουν την δυνατότητα να στεγνώνουν ποιό συντομα σε αντίθεση με τα λάδια που μας γοητεούν με το αποτελεσμά τους.

Ζωγραφική με λάδι

Για να ζωγραφίσουμε με λάδι, χρειαζόμαστε :

Όταν αποφασίσουμε να μην ζωγραφίσουμε άλλο πχ να κάνουμε ένα διάλλειμα αφήνουμε τα πινέλα στο νερό για να μην ξεραθούν. Στο τέλος τα καθαρίζουμε όλα πολύ καλά τα πινέλα μας με πράσινο σαπούνι και νερό πολλές φορές. Μπορουμε να αφήσουμε τα πινέλα στο νέφτι, αν όμως το κάνουμε συνέχεια θα φθαρούν τα πινέλα.

Γενικά πως δουλεύεται η ακουαρέλα

Με πολύ αραιό χρώμα , πολύ νερό στον πινέλο μας Ξεκιναμε με τα ανοιχτόχρωμα χρώματα και στη συνέχεια με τα σκουρόχρωμα. Για να πετύχουμε διαφανή και λαμπερό χρώμα μπορούμε για παράδειγμα αν θέλουμε να ζωγραφίσουμε ένα πράσινο γρασίδι να απλώσουμε πρώτα μια κίτρινη πινέλιά στην έκταση που θα ορίσουμε και μετά από πάνω το μπλε της επιλογής μας σκούρο ή ανοιχτό μπλέ ανάλογα με το πόσο ανοιχτό πράσινο επιθυμούμε. Κάποιοι μεγάλοι ζωγράφοι χρησιμοποίησαν στις ακουαρέλες τους και το μολύβι τους.


Το κάθε υλικό χρειάζεται την αντίστοιχη προετοιμασία και

[[Αρχείο:<math>paradeigma.jpg</math>'''Έντονο κείμενο''']]== Πως να αντιγράψετε σε μεγένθυση ή σε σμίκρινση ένα έργο που σας αρεσει==

This article is issued from Wikibooks. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.